keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Fuksisitsit

 
1.10. vietettiin Osakunnalla fuksisitsejä. Fukseja ja fuksinmielisiä oli saapunut paikalla reippaasti ja urheasti kolmen pitkän pöydällisen verran.



Myös kuraattori tervehti uusia fukseja, joiden toivotaan viihtyvän seurassamme Osakunnalla vielä monta vuotta.


Nättejä ja komeita ihmisiä oli tupa täynnä! Sitseillä laulettiin paljon, koska sitseillä kuuluu laulaa paljon. Alkuillan kappalevalinnat olivat hieman arvokkaampia, mutta aika nopeasti päästiin laulukirjan takaosan mielenkiintoisempiin lauluihin.


Söimme perinteisesti kolmen ruokalajin illallisen, kasvisruokailijoille kuten allekirjoittaneelle oli omansa. Ruoka oli hyvää ja sitä riitti, kiitokset emännistölle! Syöminen keskeytyi säännöllisen epätasaisin välein laulunjohtajan "Silencium ad verbum!"-huutoon, joka tarkoitti sitä, että tulossa oli seuraavan laulun pohjustaminen.

Laulunjohtajan perhepotretti

Laulunjohtaja kunnostautui aasinsilloissa. Jotta lauluun osataan valmistautua oikealla asenteella, pitäähän se nyt spiikata sisään. Kyllä niissä puheissa aina joku aasinsilta lopulta oli! Laulunjohtajan lisäksi myös muutama muu sijaisti häntä ja johti laulua omissa toivekappaleissaan. Kuultiinpa illan aikana myös fuksin puhe.


Osalle eivät kovaan janoon pöydän antimet riittäneet. Tällaista kasautui Historioitsijan viereen. Ja kyllä, se kaatui lähes heti kuvan ottamisen jälkeen.


Kynän kantaminen mukana sitseillä on ihan fiksua. Sillä voi raapustaa terveisensä vieruskaverin laulukirjaan, jos sellainen oma löytyy. Fukseilla niitä ei vielä ollut, joten terveisiä pöytäseuralaisille kirjoitettiin plaseerauskortteihin. Käykää fuksit ostamassa laulukirjat! Minua harmittaa jälkikäteen, kun menin miljardit sitsit ilman omaa laulukirjaa.


Onnekas fuksi voitti arvonnassa vuosijuhlalipun. Vuosijuhlat ovat 16.11. ja sinne kannattaa ehdottomasti suunnata myös. Vuosijuhla on virallisempi tapahtuma, mutta jatkot ovat avoimet myös muillekin osakuntalaisille kuin itse pöytäosuuteen osallistuneille.


Juhlien jälkeen seurasi jatkot Punaisessa Myllyssä. Vielä aamusta havaittavissa oli illan väsyttämää kansaa.

Sitsit, akateemisen elämän parhaita asioita. Jos missasitte nämä, seuraavia älköön kukaan missatko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti