keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Yhteistyö on voimaa - uuden kuraattorin tervehdys

Osakunta on jäsenensä. Vaikka meillä on historiaa ja perinteitä, ne ovat vain johdantoa. Vaikka meillä on tiloja ja välineitä, ne ovat vain rekvisiittaa. Jäsenet ovat osakunta ja yhteistoimintamme on osakunnan elämä.

Osakuntana olemme osin ylioppilaspoliittinen organisaatio, osin opintoja tukeva ja osin käytännön elämääkin helpottava järjestö. Osakunnan ytimessä eivät kuitenkaan ole annetut hyödyt, vaan yhteistyö. Toimimalla yhdessä tulemme osaksi jotakin suurempaa. Oli kyse Koivuniemen kevättalkoista, tanssitreeneistä tai linturetkestä Vanhankaupungin lahdelle, toimintamme mahdollistuu sillä, että haluamme tehdä jotakin yhdessä. Yhteistyössä aikaansaamme asioita, joita muutoin emme voisi.

Yhteistyön ulottuessa yhä uusiin ihmisiin mahdollistuvat myös yhä uudet asiat. Nyky-osakunta on rakennettu menneiden polvien toiminnan varaan ja aikanaan meidän toimintamme on pohjana toisten aikaansaannoksille. Kerhojen tehdessä yhteistyötä syntyy uudenlaista toimintaa. Ihmisten kohdatessa toisiaan syntyy uusia ideoita.

Tavoitteenani on elävä osakunta, jossa jäsenet kokisivat olevansa enemmän kuin vain jonkin kerhon jäseniä tai jonkin viran suorittajia. Tavoitteenani on, että Hämäläis-Osakunnan jäsenyys olisi mahdollisuus yhä uusiin asioihin - että jäsenyyden myötä olisi luontevaa päätyä ensi kertaa oopperaan tai lätkämatsiin, jutella yötä myöten uusien ihmisten kanssa ja kysyä neuvoa fysiikan laskareihin ihmisiltä, joita ei ennestään tunne.


Pekka Hassinen,
Hämäläis-Osakunnan kuraattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti